ZAJEDNIČKI ŽIVOT

Da li mi je sopstveni ego, pomogao da nešto naučim – Da li napredujem?

Dosadašnje učenje na greškama ,,omogućuje mi, potpuno vladanje u sopstvenim situacijama,,. Primetio sam to i prema različitim pogledima, kojima me ,,moja životna zajednica gleda – Više me se plaši, nego što me voli,,! To je OK. U stvari – ,,bolje je da me se zajednica kloni, nego da me voli,,. Ipak, teže mi je – Kad me vole!

Uvek sam spreman, kao i do sada, da afirmacijom nove ideje unapredim postojeći ego, iako mi okruženje nije baš ,,adekvatno razvojno,, – daleko od statusnog simbola, ali sasvim dovoljno za moje potrebe. Ključ usklađivanja radnih i životnih okolnosti sa sopstvenim ciljevima, održavam harmonijom između te dve stvari – ,,mešavinom drevnih umetničkih i kulturnih veština dalekog istoka i balkanskog tradicionalizma,,. Ovakvo stvaranje idealnog okruženja ,,pomaže mi da stabilno odišem mirnoćom i da šaljem dobre vibracije,, – iako mi nedostaju sitnice ,,poput ventilacija, grejanja i drugih savremenih instalacija,,.

Prosečan građanin misli, da nam se zajednica ,,previše spartanski razvija,, i da ,,nema dovoljno, ovog, onog… u njoj,, Ironično je to, što baš ,,ta praznina,, prestavlja izvor ,,velike duhovne snage,,. Oblikovanjem okruženja ,,koje nije natrpano, bespotrebnim stvarima,, svakodnevno osvajam sve više prostora ,,za stvaralačku energiju,,. Zahvaljujući ,,totalnoj otsutnosti, uspešnost mi je polovično sigurna,, jer stvaram ,,zdravu atmosferu, sa maksimalnom stvaralačkom energijom,,. Osim skromnog razvojnog prostora, trudim se da ,,drugu polovinu uspešnosti, održavam svakodnevnim treningom primenjujući stečene veštine,, i znalački unapredim sopstevni ego.

Goran Stojanović

Advertisements

O borefor
Blog afirmiše nezavisnu mrežu ekonomskih aktivnosti i inicijativa građana zajednice sa ciljem da modifikuju ili čak osujete pojedine neprimerene i nedemokratske aspekte ekonomske politike vlasti. Nije uvek lako utvrditi na kojoj tački, aktivnosti vlasti postaju nedemokratske. Mnoge demokratski izabrane vlasti, konsultovaće nezavisne javne forume i načiniti kompromis sa njima, pošto je to suštinska odluka vladanja po načelu saglasnosti. Pojedine interesne grupe imaju mnogo veći uticaj na vlast nego neke druge, zahvaljujući svojoj organizovanosti, bogatstvu i vezama. Uticaj na lokalnu vlast BorskiEkonomskiForum smatra demokratskim, samo ako potiče od javnog ekonomskog interesa građana lokalne zajednice i ne prihvata koncentraciju bogatstva ili moći u rukama nekolicine partijskih oligarha, demagoga i poltrona. Demokratska lokalna zajednica treba posvetiti, posebno nezavisno savetodavno mesto ekonomskim aktivnostima i inicijativama svojih građana, koji zastupaju javne interese i lokalnom stanovništvu koji u slučajevima svojih društvenih, ekonomskih ili psihofizičkih umanjenih sposobnosti, nije u mogućnosti da sa svojim ličnim stavom učestvuje u kontinuitetu javnog dijaloga o strateškim interesima u političkom procesu zajednice. Posetioci BorskogEkonomskogForuma - komšije, sugrađani, prijatelji i partneri naše zajednice, mogu u skladu sa standardnim pravilima blogovanja, izražavati svoje konstruktivne i dobronamerne stavove i sugestije (komentare, tekstove, vizije...) i sadržajno diskutovati u javnom dijalogu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: