USPEŠNO VOĐENJE TIMA

Da bi tim bio uspešan, menadžer mora biti dovoljno mudar kako bi saradnicima jasno preneo zadatke i ono što se od njih očekuje. Takođe je važno da ih na pravilan način usmeri kako da ostvare željene rezultate, odnosno cilj firme. Uspešan menadžer prati rad celog tima, svakodnevno motiviše i savetuje saradnike kako bi ovi obavili zadatke nabolje što mogu.

Iako kvalitet menadžera u velikoj meri zavisi od njegove ličnosti, veština kvalitetnog rukovođenja može se i izgraditi na pet osnovnih postulata.

* Inicijativa – Menadžer odgovara svom timu na pitanje „Kuda idemo?”. S druge strane, menadžer poslodavcu mora da objasni mogućnosti zaposlenih, upozna ga s ciljevima tima i dobrobitima za firmu.

* Odnosi – Menadžeri sa zaposlenima moraju da razvijaju odnose uzajamnog poštovanja i obostranog zadovoljstva. Na takvom odnosu zaposleni razvijaju želju za radom i posvećuju se projektovanom cilju firme.

* Motivacija – Menadžer ostvaruje ciljeve firme. U uspešnom rezultatu pronalazi motivaciju za dalji rad.

* Vizija – Efikasan menadžer ima jasnu viziju firme u kojoj radi. Tako je, na primer, često moguće čuti menadžera kako objašnjava gde vidi firmu za pet godina.

* Energija – Za menadžere se kaže se da su rođeni vođe. Često imaju izraženu ličnost, a energija koja ih pokreće pozitivno utiče na sve saradnike.

Advertisements

O borefor
Blog afirmiše nezavisnu mrežu ekonomskih aktivnosti i inicijativa građana zajednice sa ciljem da modifikuju ili čak osujete pojedine neprimerene i nedemokratske aspekte ekonomske politike vlasti. Nije uvek lako utvrditi na kojoj tački, aktivnosti vlasti postaju nedemokratske. Mnoge demokratski izabrane vlasti, konsultovaće nezavisne javne forume i načiniti kompromis sa njima, pošto je to suštinska odluka vladanja po načelu saglasnosti. Pojedine interesne grupe imaju mnogo veći uticaj na vlast nego neke druge, zahvaljujući svojoj organizovanosti, bogatstvu i vezama. Uticaj na lokalnu vlast BorskiEkonomskiForum smatra demokratskim, samo ako potiče od javnog ekonomskog interesa građana lokalne zajednice i ne prihvata koncentraciju bogatstva ili moći u rukama nekolicine partijskih oligarha, demagoga i poltrona. Demokratska lokalna zajednica treba posvetiti, posebno nezavisno savetodavno mesto ekonomskim aktivnostima i inicijativama svojih građana, koji zastupaju javne interese i lokalnom stanovništvu koji u slučajevima svojih društvenih, ekonomskih ili psihofizičkih umanjenih sposobnosti, nije u mogućnosti da sa svojim ličnim stavom učestvuje u kontinuitetu javnog dijaloga o strateškim interesima u političkom procesu zajednice. Posetioci BorskogEkonomskogForuma - komšije, sugrađani, prijatelji i partneri naše zajednice, mogu u skladu sa standardnim pravilima blogovanja, izražavati svoje konstruktivne i dobronamerne stavove i sugestije (komentare, tekstove, vizije...) i sadržajno diskutovati u javnom dijalogu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: