KORISNA NADGRADNJA ZNANJA STEČENA DIPLOMOM

Ne zaboravite da potražite mentora!

Da li je za uspešnu karijeru potrebnija diploma ili radno iskustvo? Stručnjaci će se složiti u jednom, da za uspešnu karijeru treba imati adekvatno obrazovanje, ali i iskusnog mentora koji će vas uvesti u posao i usmeriti na pravi put. Mentor koji prati i usmerava vaš profesionalni razvoj vrlo je koristan jer vas na najpraktičniji način uči poslu. Dobar mentor će vam pomoći da kvalitetnije obavljate trenutni posao, a može odigrati i ključnu ulogu u vašem unapređenju.

* Prihvatite kritike u radu – i trudite se da budete efikasniji. Ukoliko se pokažete produktivnim, primetiće vas rukovodioci u bilo kom odeljenju s kojim budete sarađivali. Mentor će vam više pomagati ako u vama prepozna potencijal budućeg stručnjaka i saradnika.

* Pokažite inicijativu – ali valja imati na umu da za uspešnu karijeru nije dovoljno imati samo uspešnog mentora. Važno je pokazati inicijativu i pronaći motivaciju za trenutni posao.

* Neprekidno obrazovanje – za napredak je potrebno biti svestan neophodnosti neprekinutog, doživotnog učenja, obrazovanja. Saznajte koja bi dodatna znanja i veštine trebalo steći. Znanja je najbolje sticati na stručnim seminarima ili kursevima i čitanjem knjiga, dok veštine stičete iskustvom i primenom stečene teorije u praksi.

* Timski igrač – pored toga, važno je biti i timski igrač. Veštu komunikaciju i saradnju unutar tima, mogu kao nešto dobro, prepoznati ostali saradnici i nadređeni, a ovi potonji vam mogu biti podrška u onome što želite i dati vam novu ulogu u timu!

Advertisements

O borefor
Blog afirmiše nezavisnu mrežu ekonomskih aktivnosti i inicijativa građana zajednice sa ciljem da modifikuju ili čak osujete pojedine neprimerene i nedemokratske aspekte ekonomske politike vlasti. Nije uvek lako utvrditi na kojoj tački, aktivnosti vlasti postaju nedemokratske. Mnoge demokratski izabrane vlasti, konsultovaće nezavisne javne forume i načiniti kompromis sa njima, pošto je to suštinska odluka vladanja po načelu saglasnosti. Pojedine interesne grupe imaju mnogo veći uticaj na vlast nego neke druge, zahvaljujući svojoj organizovanosti, bogatstvu i vezama. Uticaj na lokalnu vlast BorskiEkonomskiForum smatra demokratskim, samo ako potiče od javnog ekonomskog interesa građana lokalne zajednice i ne prihvata koncentraciju bogatstva ili moći u rukama nekolicine partijskih oligarha, demagoga i poltrona. Demokratska lokalna zajednica treba posvetiti, posebno nezavisno savetodavno mesto ekonomskim aktivnostima i inicijativama svojih građana, koji zastupaju javne interese i lokalnom stanovništvu koji u slučajevima svojih društvenih, ekonomskih ili psihofizičkih umanjenih sposobnosti, nije u mogućnosti da sa svojim ličnim stavom učestvuje u kontinuitetu javnog dijaloga o strateškim interesima u političkom procesu zajednice. Posetioci BorskogEkonomskogForuma - komšije, sugrađani, prijatelji i partneri naše zajednice, mogu u skladu sa standardnim pravilima blogovanja, izražavati svoje konstruktivne i dobronamerne stavove i sugestije (komentare, tekstove, vizije...) i sadržajno diskutovati u javnom dijalogu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: