MOTIV ZA NOVI POSAO

Šta posle pauze u karijeri?

Mnogi naprave pauzu u karijeri, a onda se vraćaju na posao. Ali povratak se može doživeti i kao početak nove karijere. Kako se vratiti na posao nakon duže pauze i kako pronaći dodatni motiv?

* Napravite plan za novi posao – navedite vaše ambicije, ali i dugoročne ciljeve. Ali jedna od najvažniji stvari jeste ostati u koraku sa znanjem, koje je u svakoj branši iz dana u dan sve veće i veće. Stručnjaci savetuju trenutno nezaposlenima učenje novih veština, dodatnu edukaciju i povezanost s ljudima iz istog poslovnog sektora.

* Potražite posao na specijalizovanim internet stranicama – na nekim specijalizovanim internet stranicama možete pronaći više oglasa za sva raspoloživa radna mesta. Svakoga dana objavljuju se novi oglasi i oni su često znatno informativniji od oglasa u novinama.

* Budite stručnjak u svojoj profesiji – pripremite se za posao. Jedna od najbitnijih stvari jeste da pratite dostignuća u profesiji. Iako ste trenutno nezaposleni, pokušaje da držite korak s novim tehnologijama. Takođe, čitajte, na primer, stručne časopise i ostanite u kontaktu s osobama iz vaše profesije.

* Budite otvoreni za sva polja rada – jedna od korisnih ideja u pronalaženju posla je slanje svoje poslovne biografije (CV) na uvid prijateljima i poslovnim kontaktima. Jednostavno im e-mailom pošaljite svoj CV i usput pitajte da li je dovoljno atraktivan i ističe li vaše kvalitete dovoljno. Danas u uslovima savremenog poslovanja međusobni kontakti u profesionalnoj sferi postaju važniji no ikad, pa su poslovna networking udruženja ne samo neizbežna već i sve brojnija i uticajnija.

* Razglasite svima da tražite posao – kontakti su bitni za pronalaženje zaposlenja, za promenu posla, ali i za uspešno obavljanje bilo kojeg posla. Kontakt može biti bilo ko – rodbina, prijatelji, poznanici iz škole. Proširite glas o tome da tražite posao. Budite direktni i recite kakvi vas poslovi zanimaju i koje firme. Možda te osobe već znaju da se negde traži osoba vašeg profila ili su možda u mogućnosti da se raspitaju, pa će vas usmeriti.

Advertisements

O borefor
Blog afirmiše nezavisnu mrežu ekonomskih aktivnosti i inicijativa građana zajednice sa ciljem da modifikuju ili čak osujete pojedine neprimerene i nedemokratske aspekte ekonomske politike vlasti. Nije uvek lako utvrditi na kojoj tački, aktivnosti vlasti postaju nedemokratske. Mnoge demokratski izabrane vlasti, konsultovaće nezavisne javne forume i načiniti kompromis sa njima, pošto je to suštinska odluka vladanja po načelu saglasnosti. Pojedine interesne grupe imaju mnogo veći uticaj na vlast nego neke druge, zahvaljujući svojoj organizovanosti, bogatstvu i vezama. Uticaj na lokalnu vlast BorskiEkonomskiForum smatra demokratskim, samo ako potiče od javnog ekonomskog interesa građana lokalne zajednice i ne prihvata koncentraciju bogatstva ili moći u rukama nekolicine partijskih oligarha, demagoga i poltrona. Demokratska lokalna zajednica treba posvetiti, posebno nezavisno savetodavno mesto ekonomskim aktivnostima i inicijativama svojih građana, koji zastupaju javne interese i lokalnom stanovništvu koji u slučajevima svojih društvenih, ekonomskih ili psihofizičkih umanjenih sposobnosti, nije u mogućnosti da sa svojim ličnim stavom učestvuje u kontinuitetu javnog dijaloga o strateškim interesima u političkom procesu zajednice. Posetioci BorskogEkonomskogForuma - komšije, sugrađani, prijatelji i partneri naše zajednice, mogu u skladu sa standardnim pravilima blogovanja, izražavati svoje konstruktivne i dobronamerne stavove i sugestije (komentare, tekstove, vizije...) i sadržajno diskutovati u javnom dijalogu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: