ČITANJEM USAVRŠAVAMO ZNANJE I ŠIRIMO REČNIK

Način komunikacije izuzetno je važan u poslovnom svetu. Među ostalim, veštine komunikacija nalaze se među onima koje se prve testiraju tokom razgovora za posao. Zato, ako niste zadovoljni načinom na koji komunicirate, možete ga usavršavati.

* Čitanjem usavršavate svoje znanje i širite rečnik. Konkretno, već pri prvom susretu ličnosti koje su načitane ostavljaju bolji utisak od ostalih, rečnikom i ponašanjem.

* Znanje otvara sva vrata i ako u svakodnevnom govoru ne razumete neku reč, potražite njeno značenje na internetu ili pitajte kolegu. Nemojte živeti u neznanju! Takođe, za vreme intervjua za posao i vi postavite pitanja. Time ćete pokazati zainteresovanost za firmu kod koje ste aplicirali za zaposlenje.

* Vežbajte govor pred prijateljima ili ogledalom. Na taj način ćete moći da uočite na čemu morate da poradite. Pripremite kratku prezentaciju u kojoj nećete ponavljati poslovnu biografiju nego ćete navesti najzanimljivije informacije o sebi i tako postaviti dobru osnovu za dalji tok intervjua.

* Učite od drugih. Posmatrajte druge na razgovoru za posao. Takođe, učite od najboljih govornika. Dok slušate ono što pričaju, upamtite reči kojima su se koristili, način na koji su držali ruke. Proučite kakvom jačinom glasa su pričali. Izbegavajte ono za šta mislite da nije bilo primereno u govorima koje ste slušali.

* Radite na sebi. Nije dovoljno završiti školu ili fakultet, pa misliti da ste dali sve od sebe. Uči se tokom celog života. Pored toga što je potrebno da uvek budete u korak s novim tehnologijama i znanjem, valja raditi na sebi. Ako ste primetili da na nekog od kolega ostavljate loš utisak, nemojte samo da odmahnete rukom. Pokušajte da saznate zašto se to dogodilo i dajte sve od sebe da to na neki način promenite.

Advertisements

O borefor
Blog afirmiše nezavisnu mrežu ekonomskih aktivnosti i inicijativa građana zajednice sa ciljem da modifikuju ili čak osujete pojedine neprimerene i nedemokratske aspekte ekonomske politike vlasti. Nije uvek lako utvrditi na kojoj tački, aktivnosti vlasti postaju nedemokratske. Mnoge demokratski izabrane vlasti, konsultovaće nezavisne javne forume i načiniti kompromis sa njima, pošto je to suštinska odluka vladanja po načelu saglasnosti. Pojedine interesne grupe imaju mnogo veći uticaj na vlast nego neke druge, zahvaljujući svojoj organizovanosti, bogatstvu i vezama. Uticaj na lokalnu vlast BorskiEkonomskiForum smatra demokratskim, samo ako potiče od javnog ekonomskog interesa građana lokalne zajednice i ne prihvata koncentraciju bogatstva ili moći u rukama nekolicine partijskih oligarha, demagoga i poltrona. Demokratska lokalna zajednica treba posvetiti, posebno nezavisno savetodavno mesto ekonomskim aktivnostima i inicijativama svojih građana, koji zastupaju javne interese i lokalnom stanovništvu koji u slučajevima svojih društvenih, ekonomskih ili psihofizičkih umanjenih sposobnosti, nije u mogućnosti da sa svojim ličnim stavom učestvuje u kontinuitetu javnog dijaloga o strateškim interesima u političkom procesu zajednice. Posetioci BorskogEkonomskogForuma - komšije, sugrađani, prijatelji i partneri naše zajednice, mogu u skladu sa standardnim pravilima blogovanja, izražavati svoje konstruktivne i dobronamerne stavove i sugestije (komentare, tekstove, vizije...) i sadržajno diskutovati u javnom dijalogu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: