KREIRANJE LIČNOG USPEHA U ŽIVOTU I U POSLU – FERNANDO TRIJAS DE BES ALEKS ROVIRA

Šta je sreća?

* Srećne okolnosti ne traju dugo, jer ne zavise od tebe. Sreću svako može da ostvari i zato traje dugo.

* Puno je onih koji žele sreću, ali je malo onih, koji su voljni da je potraže.

* Ako sada nemate sreću, to je možda zbog toga što živite u uobičajenim uslovima. Da bi ste imali sreću, morate da stvorite nove uslove.

* Naći uslove za sreću, ne znači tražiti samo ono što nama odgovara. Stvaranje uslova, pomaganje drugima, olakšava stvari.

* Ako odložite stvaranje novih uslova, sreća se nikada neće ostvariti. Stvaranje novih uslova je ponekad težak posao, ali… uradi to danas!

* Ponekad, čak i kada se čini da su zadovoljeni pravi uslovi, sreća ne dolazi. Potraži naočigled nepotrebne ali neophodne uslove u malim stvarima.

* Onima koji samo veruju u slučajnost, stvaranje uslova je apsurd. One koji stvaraju uslove ne zabrinjava slučajnost.

* Niko ne može da proda sreću. Sreća se ne može prodati. Ne veruj onima koji prodaju sreću.

* Posle stvaranja svih uslova, budi strpljiv, nemoj odustati. Da bi se sreća pojavila, imaj veru.

* Stvaranje sreće se sastoji u pripremanju uslova za stvaranje mogućnosti. Ali mogućnost nema ništa sa srećnim okolnostima ili slučajnošću – ona uvek postoji.

Stvaranje sreće se sastoji samo iz stvaranja uslova. Pošto stvaranje sreće podrazumeva stvaranje uslova, sreća zavisi samo do TEBE… i nikada ti ne dolazi slučajno.

Advertisements

O borefor
Blog afirmiše nezavisnu mrežu ekonomskih aktivnosti i inicijativa građana zajednice sa ciljem da modifikuju ili čak osujete pojedine neprimerene i nedemokratske aspekte ekonomske politike vlasti. Nije uvek lako utvrditi na kojoj tački, aktivnosti vlasti postaju nedemokratske. Mnoge demokratski izabrane vlasti, konsultovaće nezavisne javne forume i načiniti kompromis sa njima, pošto je to suštinska odluka vladanja po načelu saglasnosti. Pojedine interesne grupe imaju mnogo veći uticaj na vlast nego neke druge, zahvaljujući svojoj organizovanosti, bogatstvu i vezama. Uticaj na lokalnu vlast BorskiEkonomskiForum smatra demokratskim, samo ako potiče od javnog ekonomskog interesa građana lokalne zajednice i ne prihvata koncentraciju bogatstva ili moći u rukama nekolicine partijskih oligarha, demagoga i poltrona. Demokratska lokalna zajednica treba posvetiti, posebno nezavisno savetodavno mesto ekonomskim aktivnostima i inicijativama svojih građana, koji zastupaju javne interese i lokalnom stanovništvu koji u slučajevima svojih društvenih, ekonomskih ili psihofizičkih umanjenih sposobnosti, nije u mogućnosti da sa svojim ličnim stavom učestvuje u kontinuitetu javnog dijaloga o strateškim interesima u političkom procesu zajednice. Posetioci BorskogEkonomskogForuma - komšije, sugrađani, prijatelji i partneri naše zajednice, mogu u skladu sa standardnim pravilima blogovanja, izražavati svoje konstruktivne i dobronamerne stavove i sugestije (komentare, tekstove, vizije...) i sadržajno diskutovati u javnom dijalogu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: