SREĆNI UPRKOS SVEMU – RICHARD KARLSON

Mnogi pogrešno misle, da okolnosti oblikuju osobu. To nije istina, okolnosti otkrivaju osobu. Okolnosti nas ne određuju, one predstavljaju našu jedinstvenu biografiju, saćinjenu od prepreka koje moramo prevazići, iskušenja s kojima se moramo suočiti, ali i prilika za lično usavršavanje. Naš uspeh, kao ljudskih bića, ne leži u materijalnim dobrima, koja smo stekli ili uspesima koje smo postigli, već u načinu na koji se nosimo s onim što imamo i suočavamo se s izazovima, kako unapređujemo svoju jedinstvenu biografiju i transformišemo je u život ispunjen ljubavlju,

Svima nam je data mogućnost da oblikujemno svoju sudbinu, učinimo svoj život čarobnim i božanskim, oslobodimo svoju svest uticaja ega, a kao vrhovni cilj odredimo ljubav. Ali, da bismo to postigli, moramo postići unutrašnju ravnotežu i sklad. Sreća nije kraj puta, već početak. Zadovoljstvo doprinosi unapređenju našeg duhovnog života.

Navedeni principi služe kao navigacioni instrumenti, koji treba da Vam pomognu u pronalaženju zadovoljstva. Oni su poput putokaza, koji Vas vode u unutrašnjost Vašeg bića, do mesta gde prebiva spokoj. Pomoći će Vam da ostanete, usredsređeni i staloženi. A kada naučite da živite srećno, Vaš život će poprimiti novu dimenziju, gde su mogućnosti za duhovni razvoj ogromne. Rasterećeni neprestanog stresa, negativnih osećanja i žudnji, živećete mnogo skladnijim životom.

Život nije neprijatelj, mada naše misli to mogu biti. Svest je vrlo moćno oruđe, koje u svakom trenutku, može raditi za ili protiv nas. Mi smo ti, koji odlučujemo, hoćemo li ploviti sa životom, prihvatajući ga s ljubavlju i strpljenjem, ili ćemo se boriti protiv njega. Mi smo duhovna bića, u ljudskom obliku. Kako ćemo provesti svoj život, zavisi isključivo od nas. Svako ima mogućnost, da proživi srećan i ispunjen život, bez obzira na probleme s kojima se suočava.

Advertisements

O borefor
Blog afirmiše nezavisnu mrežu ekonomskih aktivnosti i inicijativa građana zajednice sa ciljem da modifikuju ili čak osujete pojedine neprimerene i nedemokratske aspekte ekonomske politike vlasti. Nije uvek lako utvrditi na kojoj tački, aktivnosti vlasti postaju nedemokratske. Mnoge demokratski izabrane vlasti, konsultovaće nezavisne javne forume i načiniti kompromis sa njima, pošto je to suštinska odluka vladanja po načelu saglasnosti. Pojedine interesne grupe imaju mnogo veći uticaj na vlast nego neke druge, zahvaljujući svojoj organizovanosti, bogatstvu i vezama. Uticaj na lokalnu vlast BorskiEkonomskiForum smatra demokratskim, samo ako potiče od javnog ekonomskog interesa građana lokalne zajednice i ne prihvata koncentraciju bogatstva ili moći u rukama nekolicine partijskih oligarha, demagoga i poltrona. Demokratska lokalna zajednica treba posvetiti, posebno nezavisno savetodavno mesto ekonomskim aktivnostima i inicijativama svojih građana, koji zastupaju javne interese i lokalnom stanovništvu koji u slučajevima svojih društvenih, ekonomskih ili psihofizičkih umanjenih sposobnosti, nije u mogućnosti da sa svojim ličnim stavom učestvuje u kontinuitetu javnog dijaloga o strateškim interesima u političkom procesu zajednice. Posetioci BorskogEkonomskogForuma - komšije, sugrađani, prijatelji i partneri naše zajednice, mogu u skladu sa standardnim pravilima blogovanja, izražavati svoje konstruktivne i dobronamerne stavove i sugestije (komentare, tekstove, vizije...) i sadržajno diskutovati u javnom dijalogu.

One Response to SREĆNI UPRKOS SVEMU – RICHARD KARLSON

  1. Issac Maez says:

    You are a very bright person!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: