NE GUBITE ŽIVCE ZBOG MALIH STVARI… JER TO SU SAMO MALE STVARI – RICHARD KARLSON

Ljudsko biće može da menja svoj život, menjajući svoj stav

Kada se suočavamo sa lošim vestima, nezgodnom osobom ili nekim razočarenjem, mnogi od nas pribegnu navikama i reaguju na život na takav način – posebno onaj njegov zlosrećni deo – koji nas ne služi najbolje. Prenaglimo u reakciji, preuveličavamo stvari, prilepimo se uz njih i potpuno se posvetimo negativnoj strani života. Kada smo sputani malim stvarima – iritirani, nervozni, uznemireni – naše impulsivne reakcije ne samo da nas unesreće, već se odvijaju u tom pravcu da dobijamo ono što smo i zaslužili. Gubimo širinu uvida, usredsređujući se na negativno i često naljutimo ljude, koji bi nam inače pomogli. Živimo svoj život, kao da je jedno veliko vanredno stanje! Često žurimo, izgledajući zauzeti, pokušavamo da rešavamo probleme, a zapravo pravimo samo veću zbrku. Pošto svemu u životu pridajemo preveliki značaj, čitav svoj život pretvaramo u veliku dramu.

Nakon određenog vremena, počinjemo da verujemo, da je sve zaista jako važno. Ne shvatamo da se način na koji smo povezani sa problemima, odražava na to, koliko ih brzo i uspešno rešavamo. Naučivši da živimo opuštenije i problemi koji su izgledali ,,nesavladivi,, postaće nam mnogo lakši. Čak ni zaista ,,stresne,, situacije, neće nas izbaciti iz ravnoteže, kao što su nekada uspevale. Srećom, postoji drugi način, da se otvori veza sa životom – put koji će učiniti život lakšim a ljude složenijim. Taj novi pristup životu podrazumeva, promenu starih navika i otvara nove perspektive. To će nam omogućiti da imamo bogatije i ispunjenije živote.

Kada ,,ne gubite živce, zbog malih stvari,, vaš život možda neće biti savršen, ali ćete naučiti da prihvatite život onakvim, kakav zaista jeste. Kada naučite da se ,,mirite,, sa problemima, umesto da im se opirete iz sve snage, tek tada ćete uistinu početi da živite. Kao što uzvišena molitva kaže – ,,Promenite stvari, koje mogu da se promene, prihvatite one koje ne mogu i imajte mudrost, da pravite razliku,,. Primenom ove strategije, mogu se naučiti dva osnovna pravila, potrebna za uspostavljanje harmonije:

* Ne gubite živce, zbog malih stvari, i
* Sve male stvari su – male.

Kada ove ideje, učinite sastavnim delom svoga života, učinićete ga mirnijim i ispunjenijim ljubavlju.

Advertisements

O borefor
Blog afirmiše nezavisnu mrežu ekonomskih aktivnosti i inicijativa građana zajednice sa ciljem da modifikuju ili čak osujete pojedine neprimerene i nedemokratske aspekte ekonomske politike vlasti. Nije uvek lako utvrditi na kojoj tački, aktivnosti vlasti postaju nedemokratske. Mnoge demokratski izabrane vlasti, konsultovaće nezavisne javne forume i načiniti kompromis sa njima, pošto je to suštinska odluka vladanja po načelu saglasnosti. Pojedine interesne grupe imaju mnogo veći uticaj na vlast nego neke druge, zahvaljujući svojoj organizovanosti, bogatstvu i vezama. Uticaj na lokalnu vlast BorskiEkonomskiForum smatra demokratskim, samo ako potiče od javnog ekonomskog interesa građana lokalne zajednice i ne prihvata koncentraciju bogatstva ili moći u rukama nekolicine partijskih oligarha, demagoga i poltrona. Demokratska lokalna zajednica treba posvetiti, posebno nezavisno savetodavno mesto ekonomskim aktivnostima i inicijativama svojih građana, koji zastupaju javne interese i lokalnom stanovništvu koji u slučajevima svojih društvenih, ekonomskih ili psihofizičkih umanjenih sposobnosti, nije u mogućnosti da sa svojim ličnim stavom učestvuje u kontinuitetu javnog dijaloga o strateškim interesima u političkom procesu zajednice. Posetioci BorskogEkonomskogForuma - komšije, sugrađani, prijatelji i partneri naše zajednice, mogu u skladu sa standardnim pravilima blogovanja, izražavati svoje konstruktivne i dobronamerne stavove i sugestije (komentare, tekstove, vizije...) i sadržajno diskutovati u javnom dijalogu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: