STRAST – BARBARA DE ANĐELIS

Strast je mnogo više od intenzivne fizičke privlačnosti, koju osečamo prema drugoj osobi, ili vatrenih ideala, ili čak oduševljenog stava prema sentimentalnoj vezi koju imamo, prema poslu koji obavljamo ili prema svojoj porodici. Ona nije samo kvalitet, koji posedujemo ili osećanje kojem težimo. Strast je, pre svega, unutrašnji izvor energije, snažan, pun ljubavi i blagonaklon – energija koja će, ako joj dozvolite da uđe u Vaš život, svaki Vaš doživljaj i susret ispuniti snagom, čarolijom i smislom. Strastveno življenje jeste način postojanja, pri kojem u svaki trenutak svakoga dana, unosite celo svoje srce i dušu.

Strast je sve ono, što nas otvara prema životu i nama samima, širi vrata, koja nas vode do najdragocenijih životnih vrednosti. Potrebna je velika hrabrost, da bi se živelo i volelo sa strašću, ali postoji li uopšte alternativa za nas, koji stremimo najvećim visinama? Doživeti strast, izraziti je i podeliti je s drugima, znači pokloniti neprocenjiv dar sebi, svojim bližnjima i svetu, koji nas okružuje.

Ove refleksije o strasti, nastale su, radi strastvenih razmišljanja (na način, na koji možda ranije niste o njoj razmišljali) i pružanja mogućnosti, da postanete strastvena i snažna osoba, kakva ste oduvek želeli da budete. Ova strastvena nadahnuća, učiniće Vam svaki rad, igru, ljubav, poslovni i životni razvoj, još strastvenijim – jer to Vaš život zaslužuje.

Advertisements

O borefor
Blog afirmiše nezavisnu mrežu ekonomskih aktivnosti i inicijativa građana zajednice sa ciljem da modifikuju ili čak osujete pojedine neprimerene i nedemokratske aspekte ekonomske politike vlasti. Nije uvek lako utvrditi na kojoj tački, aktivnosti vlasti postaju nedemokratske. Mnoge demokratski izabrane vlasti, konsultovaće nezavisne javne forume i načiniti kompromis sa njima, pošto je to suštinska odluka vladanja po načelu saglasnosti. Pojedine interesne grupe imaju mnogo veći uticaj na vlast nego neke druge, zahvaljujući svojoj organizovanosti, bogatstvu i vezama. Uticaj na lokalnu vlast BorskiEkonomskiForum smatra demokratskim, samo ako potiče od javnog ekonomskog interesa građana lokalne zajednice i ne prihvata koncentraciju bogatstva ili moći u rukama nekolicine partijskih oligarha, demagoga i poltrona. Demokratska lokalna zajednica treba posvetiti, posebno nezavisno savetodavno mesto ekonomskim aktivnostima i inicijativama svojih građana, koji zastupaju javne interese i lokalnom stanovništvu koji u slučajevima svojih društvenih, ekonomskih ili psihofizičkih umanjenih sposobnosti, nije u mogućnosti da sa svojim ličnim stavom učestvuje u kontinuitetu javnog dijaloga o strateškim interesima u političkom procesu zajednice. Posetioci BorskogEkonomskogForuma - komšije, sugrađani, prijatelji i partneri naše zajednice, mogu u skladu sa standardnim pravilima blogovanja, izražavati svoje konstruktivne i dobronamerne stavove i sugestije (komentare, tekstove, vizije...) i sadržajno diskutovati u javnom dijalogu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: