KURS ČUDA – DŽERALD DŽAMPOLSKI

Ljubav nas oslobađa straha

Kurs ćuda se može opisati, kao neka vrsta duhovne psihoterapije, koji sami upražnjavamo (borba za lični preobražaj). Pomaže nam u shvatanju da uvek postoji izbor – u pogledu iskušenja spokoja ili sukoba, i da taj izbor u potunosti zavisi od odabira – da li se prihvata istina ili puka iluzija. Istina za sve nas je – da se srž našeg bića, sastoji od ljubavi.

Kurs čuda ističe, samo dve vrste osećanja, ljubav i strah. Ljubav je naše prirodno nasleđe, dok je strah proizvod našeg uma. Kurs nam rasvetljava činjenicu, da možemo naučiti, kako da se oslobodimo straha, tako što ćemo vežbati opraštanje i videti ostale, kao i sami sebe – kao nevine i nedužne. Primenjujući koncepte Kursa, na sopstveni profesionalni rad i porodični život, počinje da se iskušava period spokoja, o kojima se ne sanja ni kao mogućnost.

Svi smo mi, jedni drugima učitelji. Vera u podučavanje, predstavlja sve ono što i sami želimo da naučimo – unutrašnji mir i istrajnost, u tome da se to i dostigne. Ovaj način rada i života, nije primeren onim ljudima, kojima su potrebni gurui, s obzirom na činjenicu, da je svako od nas podjednako, učitelj i učenik.

Dok se približavamo jedinstvenom cilju, uspostavljanja duševnog mira sa samima sobom, možemo isto tako, da iskusimo i spajanje naših umova, kao posledicu oslobađanja blokada, sve do svesti o sveprisutnosti ljubavi – učenja drugih samo o ljubavi, jer je to ono, od čega smo sazdani.

Advertisements

O borefor
Blog afirmiše nezavisnu mrežu ekonomskih aktivnosti i inicijativa građana zajednice sa ciljem da modifikuju ili čak osujete pojedine neprimerene i nedemokratske aspekte ekonomske politike vlasti. Nije uvek lako utvrditi na kojoj tački, aktivnosti vlasti postaju nedemokratske. Mnoge demokratski izabrane vlasti, konsultovaće nezavisne javne forume i načiniti kompromis sa njima, pošto je to suštinska odluka vladanja po načelu saglasnosti. Pojedine interesne grupe imaju mnogo veći uticaj na vlast nego neke druge, zahvaljujući svojoj organizovanosti, bogatstvu i vezama. Uticaj na lokalnu vlast BorskiEkonomskiForum smatra demokratskim, samo ako potiče od javnog ekonomskog interesa građana lokalne zajednice i ne prihvata koncentraciju bogatstva ili moći u rukama nekolicine partijskih oligarha, demagoga i poltrona. Demokratska lokalna zajednica treba posvetiti, posebno nezavisno savetodavno mesto ekonomskim aktivnostima i inicijativama svojih građana, koji zastupaju javne interese i lokalnom stanovništvu koji u slučajevima svojih društvenih, ekonomskih ili psihofizičkih umanjenih sposobnosti, nije u mogućnosti da sa svojim ličnim stavom učestvuje u kontinuitetu javnog dijaloga o strateškim interesima u političkom procesu zajednice. Posetioci BorskogEkonomskogForuma - komšije, sugrađani, prijatelji i partneri naše zajednice, mogu u skladu sa standardnim pravilima blogovanja, izražavati svoje konstruktivne i dobronamerne stavove i sugestije (komentare, tekstove, vizije...) i sadržajno diskutovati u javnom dijalogu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: