AKO JE ŽIVOT IGRA, OVO SU PRAVILA – CHERI KARTER SKOT

,,Život je smenjivanje lekcija, koje treba preživeti, da bi se savladale,,.

Život se često poredi sa složenom igrom. Ali niko nas nije upoznao sa njenim pravilima, niti naučio da je igramo. Mi jednostavno, nakon prvog poteza, otvaranja, počinjemo partiju, napredujemo po tabli u nadi da vučemo ispravne poteze. Može se reći da zapravo ne znemo, koji je cilj te igre, niti šta nam uopšte donosi eventualna pobeda.

Putokazi i instrukcije predstavljaju osnovna pravila duhovnog priručnika, koji ukazuje na osnovne i opšte istine, koje su nam genetski date, ali koje smo negde usput potpuno ili delimično zaboravili (smernice, koje nam pokazuju, da obogatimo, ispunimo i osmislimo život). Svako od pravila, sadrži vlastite (jedinstvene) izazove, koji se ponavljaju, dok ne budu savladani. Ona ne predstavljaju magično rešenje, niti obećavaju lake korake do spokojstva – ne nude brza rešenja za emotivne ili duhovne probleme, niti je reč o jednostavnim tajnama, koje dovode do prosvetljenja. Njihov jedini cilj je, da budu osnovni putokazi, koje bi trebalo slediti na putu svog duhovnog razvoja, pri čemu bi savladavanje korisnih mudrosti doprinelo da Vaše putovanje na Zemlji, postane bar malo jednostavnije.

Kako biti čovek

* Biće Vam dodeljeno telo – Možete ga voleti ili mrzeti, ali ono će biti Vaše, tokom celog života.

* Moraćete da savlađujete lekcije – Znajte da ste upisani u neprekidnu, neformalnu školu koja se zove ,,život,,. Svakoga dana, imaćete priliku i mogućnost, da naučite neku novu lekciju. Neke lekcije će Vam se svideti, neke će Vam biti mrske, ali sami ste ih odredili u svome programu.

* Ne postoje greške, samo nove lekcije, koje valja savladati – Sazrevanje je proces, koje se sastoji od pokušaja, grešaka i sporadičnih uspeha. Neuspeli pokušaji, za taj proces, imaju podjednaki značaj, kao i oni drugi, ređi – uspešni.

* Lekcije se obnavljaju i ponavljaju, dok se konačno se savladaju – Pojedine životne lekcije, će Vam se ponavljati u različitim formama, sve dok ih ne savladate. Tek kada savladate, svaku od njih pojedinačno, spremni ste da se suočite sa sledećom.

* Učenje se nikad ne završava – Ne postoji segment u životu, koji ne sadrži korisne lekcije. Dok god ste živi, savlađujete bez prestanka, sve nove i nove lekcije.

* Kad Vaše ,,ono tamo,, postane ,,ovo ovde,, dobićete jednostavno ,,ono tamo,, koje će izgledati bolje nego Vaše trenutno ,,ovo ovde,,.

* Drugi nisu ništa drugo, nego odraz Vas samih – Ništa Vam ne može biti ni privlačno, ni mrsko kod drugih, a da time ne projektujete, šta volite i osuđujete kod sebe.

* Od Vas zavisi, kako ćete urediti svoj život – Sva neophodna oruđa i resursi su Vam na raspolaganju, samo od Vas zavisi kako ćete ih iskoristiti.

* Svi životni odgovori su u Vama – Sve što treba da činite je, da sa poverenjem posmatrate i slušate.

* Sve ćete ovo zaboraviti na rođenju – Možete se svega prisetiti, ukoliko ste u stanju da razmrsite komplikovane kaleme unutrašnje spoznaje.

O borefor
Blog afirmiše nezavisnu mrežu ekonomskih aktivnosti i inicijativa građana zajednice sa ciljem da modifikuju ili čak osujete pojedine neprimerene i nedemokratske aspekte ekonomske politike vlasti. Nije uvek lako utvrditi na kojoj tački, aktivnosti vlasti postaju nedemokratske. Mnoge demokratski izabrane vlasti, konsultovaće nezavisne javne forume i načiniti kompromis sa njima, pošto je to suštinska odluka vladanja po načelu saglasnosti. Pojedine interesne grupe imaju mnogo veći uticaj na vlast nego neke druge, zahvaljujući svojoj organizovanosti, bogatstvu i vezama. Uticaj na lokalnu vlast BorskiEkonomskiForum smatra demokratskim, samo ako potiče od javnog ekonomskog interesa građana lokalne zajednice i ne prihvata koncentraciju bogatstva ili moći u rukama nekolicine partijskih oligarha, demagoga i poltrona. Demokratska lokalna zajednica treba posvetiti, posebno nezavisno savetodavno mesto ekonomskim aktivnostima i inicijativama svojih građana, koji zastupaju javne interese i lokalnom stanovništvu koji u slučajevima svojih društvenih, ekonomskih ili psihofizičkih umanjenih sposobnosti, nije u mogućnosti da sa svojim ličnim stavom učestvuje u kontinuitetu javnog dijaloga o strateškim interesima u političkom procesu zajednice. Posetioci BorskogEkonomskogForuma - komšije, sugrađani, prijatelji i partneri naše zajednice, mogu u skladu sa standardnim pravilima blogovanja, izražavati svoje konstruktivne i dobronamerne stavove i sugestije (komentare, tekstove, vizije...) i sadržajno diskutovati u javnom dijalogu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: