RIBE – STIVEN LANDIN, HERI POL & DŽON KRISTENSEN

Kako voleti ono što radiš

Danas je moderno verovanje, da se ne treba zadovoljiti ničim drugim, do onim što volimo da radimo. Piši poeziju, putuj oko sveta na jahti, slikaj – radi ono što voliš i novac će doći. Kažemo sebi da je život prekratak, da bi tračili naše radne sate, na bilo šta što je manje nego idealno i nastavljamo našu potragu, za idealnim radnim mestom. Ukoliko se naša potraga za idealnim poslom koncentriše na budućnost, opasnost leži u tome što ćemo propustiti neverovatno divan život, koji nam je dostupan i danas, ovog trenutka.

U stvarnom svetu, to je činjenica, postoje određeni uslovi, koji nas sprečavaju da jurimo za savršenim, idealnim poslom. Mnogi od nas imaju priličnu odgovornost prema članovima porodice ili načinu života. Drugima se pravi poziv još uvek nije pokazao. Neki od nas žive pod tolikim stresom privatnog života, da bukvalno nemaju vremena ni energije za traženje nove profesije. Kroz učenje da volimo ono što radimo, čak i u trenutku, kada možda ne radimo ono što volimo, možemo pronalaziti izvore energije, kreativnosti i strasti, koje postoje u svakom od nas.

Advertisements

O borefor
Blog afirmiše nezavisnu mrežu ekonomskih aktivnosti i inicijativa građana zajednice sa ciljem da modifikuju ili čak osujete pojedine neprimerene i nedemokratske aspekte ekonomske politike vlasti. Nije uvek lako utvrditi na kojoj tački, aktivnosti vlasti postaju nedemokratske. Mnoge demokratski izabrane vlasti, konsultovaće nezavisne javne forume i načiniti kompromis sa njima, pošto je to suštinska odluka vladanja po načelu saglasnosti. Pojedine interesne grupe imaju mnogo veći uticaj na vlast nego neke druge, zahvaljujući svojoj organizovanosti, bogatstvu i vezama. Uticaj na lokalnu vlast BorskiEkonomskiForum smatra demokratskim, samo ako potiče od javnog ekonomskog interesa građana lokalne zajednice i ne prihvata koncentraciju bogatstva ili moći u rukama nekolicine partijskih oligarha, demagoga i poltrona. Demokratska lokalna zajednica treba posvetiti, posebno nezavisno savetodavno mesto ekonomskim aktivnostima i inicijativama svojih građana, koji zastupaju javne interese i lokalnom stanovništvu koji u slučajevima svojih društvenih, ekonomskih ili psihofizičkih umanjenih sposobnosti, nije u mogućnosti da sa svojim ličnim stavom učestvuje u kontinuitetu javnog dijaloga o strateškim interesima u političkom procesu zajednice. Posetioci BorskogEkonomskogForuma - komšije, sugrađani, prijatelji i partneri naše zajednice, mogu u skladu sa standardnim pravilima blogovanja, izražavati svoje konstruktivne i dobronamerne stavove i sugestije (komentare, tekstove, vizije...) i sadržajno diskutovati u javnom dijalogu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: