KO JE MAZNUO MOJ SIR – SPENSER DŽONSON

Jednostavna i poučna priča, koja nam donosi duboke istine o promenama ,,malih likova,, (miševa i čovečuljaka), koji žive u ,,lavirintu,, i ,,traže sir,, od koga žive i koji ih čini srećnim. ,,Sir,, predstavlja metaforu životnih želja (ozbiljna veza, dobar posao, novac, imetak, zdravlje, duševni mir…), dok ,,lavirint,, predstavlja mesto na kome se traga za životnim željama (porodica, životna zajednica, preduzeće, društvena zajednica…). ,,Mali likovi,, se suočavaju sa neočekivanim promenama i jedan od njih uspeva da se izbori sa njima, pri čemu zapisuje sve ono što je iz iskustva naučio ,,na zidovima lavirinta,,.

Kada stignete do ,,rukopisa na zidu,, sami ćete otkriti, kako da se nosite sa promenama, pa ćete moći da uživate u većim uspesima, sa manje stresa u privatnom životu i na poslu (više mudrosti koje će Vas držati celog života).

,,Rukopisi sa zida lavirinta,,

– I Najbolji planovi miševa i ljudi, često se izjalove.

– Život nije širok, ravan tunel bez prepreka, kroz koji putujemo neometano, već lavirint prepun staza, kroz koji se moramo probijati, izgubljeni i zbunjeni, svaki čas suočeni sa ćorsokakom. Ali, ako imamo vere, vrata će se uvek otvararti pred nama – možda ne ona koja smo zamislili, nego ona koja će na kraju, biti najbolja za nas.

– ,,Sir,, te čnini srećnim.

– Što ti ,,sir,, više znači, to ga više želiš.

– Ako se ne promeniš, izumrećeš.

– Šta bih sada uradio, kada me nebi bilo strah.

– Kada prevaziđeš strah, osetićeš da si slobodan.

– Često njuši ,,sir,, jer češ tako znati, kad će početi da se kvari.

– Ako kreneš u neistraženom pravcu, lakše ćeš pronaći ,,novi sir,,.

– Kad zamislim sebe kako jedem ,,novi sir,, ta slika me vodi do njega.

– Što brže preboliš ,,stari sir,, brže ćeš pronaći ,,novi,,.

– Bezbednije je lutati kroz lavirint, nego ostati tamo gde nema ,,sira,,.

– Bajata ubeđenja, ne vode do ,,novog sira,,.

– Kada shvatiš da možeš pronaći ,,novi sir,, u kome ćeš uživati, menjaš pravac.

– Ako na vreme primetiš sitne promene, lakše ćeš se prilagoditi krupnim kada naiđu.

Advertisements

O borefor
Blog afirmiše nezavisnu mrežu ekonomskih aktivnosti i inicijativa građana zajednice sa ciljem da modifikuju ili čak osujete pojedine neprimerene i nedemokratske aspekte ekonomske politike vlasti. Nije uvek lako utvrditi na kojoj tački, aktivnosti vlasti postaju nedemokratske. Mnoge demokratski izabrane vlasti, konsultovaće nezavisne javne forume i načiniti kompromis sa njima, pošto je to suštinska odluka vladanja po načelu saglasnosti. Pojedine interesne grupe imaju mnogo veći uticaj na vlast nego neke druge, zahvaljujući svojoj organizovanosti, bogatstvu i vezama. Uticaj na lokalnu vlast BorskiEkonomskiForum smatra demokratskim, samo ako potiče od javnog ekonomskog interesa građana lokalne zajednice i ne prihvata koncentraciju bogatstva ili moći u rukama nekolicine partijskih oligarha, demagoga i poltrona. Demokratska lokalna zajednica treba posvetiti, posebno nezavisno savetodavno mesto ekonomskim aktivnostima i inicijativama svojih građana, koji zastupaju javne interese i lokalnom stanovništvu koji u slučajevima svojih društvenih, ekonomskih ili psihofizičkih umanjenih sposobnosti, nije u mogućnosti da sa svojim ličnim stavom učestvuje u kontinuitetu javnog dijaloga o strateškim interesima u političkom procesu zajednice. Posetioci BorskogEkonomskogForuma - komšije, sugrađani, prijatelji i partneri naše zajednice, mogu u skladu sa standardnim pravilima blogovanja, izražavati svoje konstruktivne i dobronamerne stavove i sugestije (komentare, tekstove, vizije...) i sadržajno diskutovati u javnom dijalogu.

One Response to KO JE MAZNUO MOJ SIR – SPENSER DŽONSON

  1. Onesies says:

    This is really interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to more of your wonderful post. Also, I have shared your website in my social networks!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: