POSLOVNI KLUBOVI I BIZNIS ASOCIJACIJE

Predstavljaju nevladine, nestranačke i neprofitne organizacije, preduzetnika i biznismena, lokalne zajednice, regije i države – vizionari razvoja.

Misija – promoviše i afirmiše privatni biznis i poslovnost lokalne zajednice, regije i države (preduzetničke i partnerske zajednice).

Cilj – stvaranje uslova za razvoj poslovanja i biznisa.

Zadaci – afirmacija mreža promotera, razvojna edukacija i trening, podrška jačanju kapaciteta razvojnih institucija, razvoj partnerstva…

Aktivni su učesnici (loby group) u izgradnji i oblikovanju biznis ambijenta i ostvarivanju svojih misija, ciljeva i zadataka, u poslovnom okruženju. Podržavaju razvoj i osnivanje profitabilnih biznis institucija:

* Lokalne, regionalne i državne, poslovne i biznis mreže i klastere,
* Biznis inkubator centre (prilikom startovanja preduzetničkih biznisa),
* Tehnološke parkove (sa savremenim tehnologijama i inovacijama prema tržišnim trendovima),
* Privatne – trgovinske, proizvodne, uslužne… i javne poslovne zone,
* Garantne fondove (za finansiranje poslovnih projekata),
* Razvojne banke (za finansiranje razvojnih biznis programa).

Advertisements

O borefor
Blog afirmiše nezavisnu mrežu ekonomskih aktivnosti i inicijativa građana zajednice sa ciljem da modifikuju ili čak osujete pojedine neprimerene i nedemokratske aspekte ekonomske politike vlasti. Nije uvek lako utvrditi na kojoj tački, aktivnosti vlasti postaju nedemokratske. Mnoge demokratski izabrane vlasti, konsultovaće nezavisne javne forume i načiniti kompromis sa njima, pošto je to suštinska odluka vladanja po načelu saglasnosti. Pojedine interesne grupe imaju mnogo veći uticaj na vlast nego neke druge, zahvaljujući svojoj organizovanosti, bogatstvu i vezama. Uticaj na lokalnu vlast BorskiEkonomskiForum smatra demokratskim, samo ako potiče od javnog ekonomskog interesa građana lokalne zajednice i ne prihvata koncentraciju bogatstva ili moći u rukama nekolicine partijskih oligarha, demagoga i poltrona. Demokratska lokalna zajednica treba posvetiti, posebno nezavisno savetodavno mesto ekonomskim aktivnostima i inicijativama svojih građana, koji zastupaju javne interese i lokalnom stanovništvu koji u slučajevima svojih društvenih, ekonomskih ili psihofizičkih umanjenih sposobnosti, nije u mogućnosti da sa svojim ličnim stavom učestvuje u kontinuitetu javnog dijaloga o strateškim interesima u političkom procesu zajednice. Posetioci BorskogEkonomskogForuma - komšije, sugrađani, prijatelji i partneri naše zajednice, mogu u skladu sa standardnim pravilima blogovanja, izražavati svoje konstruktivne i dobronamerne stavove i sugestije (komentare, tekstove, vizije...) i sadržajno diskutovati u javnom dijalogu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: